Gospel at Sea

Op vrijdagavond 31 mei wordt in de Vredeskerk te Katwijk voor het eerst het gospelfestival Gospel at Sea georganiseerd. Bij een geslaagde editie van dit festival is het de bedoeling om dit een jaarlijks terugkerend festival te laten worden. Dit jaar blijven we beperkt in het aantal zalen, maar het is zeker de bedoeling om het eventueel in de aankomende jaren grootser aan te pakken.

Het wordt een laagdrempelig festival over de kerkmuren heen zonder pakken, zonder stropdassen, zonder hoedjes, etc, maar lekker casual! De optredens zijn in de Kerkzaal (inclusief licht en geluid) maar ook de zaal Aquamarijn (koffiezaal) zal geopend zijn, zodat iedereen een lekker een bakje koffie, frisje of een biertje of wijntje kan nuttigen. Iedereen is welkom! Van jong naar oud van welke overtuiging dan ook! Toegang is GRATIS!

Bands
De volgende bands zullen optredens verzorgen: Romans Twelve, Erik de Mooij + Band en de band XALT. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends zal kort op het thema ingaan “OPEN JE HART” en er wordt nog gezocht naar een tweede spreker. De opbrengsten van deze avond zullen gedoneerd worden aan de stichting Hands & Feet uit Katwijk.

 

De Brug zoekt vrijwilligers

Zoekt u vrijwilligerswerk met een meerwaarde? Dan kunt u terecht bij De Brug Kringloop, de werkervaringsplaats van deze christelijke verslavingszorginstelling.

Hier zet een hecht team van medewerkers zich in voor mensen die gemotiveerd zijn hun leven weer op te bouwen. Zowel mannen als vrouwen zijn hartelijk welkom om hun steentje bij te dragen.

Kringloop
Er is van alles te doen in de werkplaatsen, bij de inname, het ophalen en bezorgen van goederen en in de winkel zelf.

Informatie
Voor meer informatie: www.debrugkringloop.nl. U kunt ook contact opnemen met coördinator Henk Binnendijk. Tel: 071-4085646 of info@debrugkringloop.nl.

Philadelphia gezinsdienst

Zondag 26 mei a.s. om 15.00 uur wordt iedereen weer uitgenodigd om de gezinsdienst voor mensen met een beperking en belangstellenden bij te wonen. Het samenzijn zal worden gehouden in de Immanuelkerk, Kerkstraat te Rijnsburg. De voorganger is dominee P.J. van der Ende uit Rijnsburg en muzikale medewerking wordt verleend door mannenzanggroep Sion uit Katwijk.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie(thee) of een frisdrankje. Wij hopen u heel graag te ontmoeten op 26 mei a.s.

Collecte Heilig Avondmaal voor vakantietasjes

Op zondag 2 juni is er weer het Heilig Avondmaal waarbij de collecte bedoeld is voor het vullen van vakantietasjes voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Denk hierbij aan kinderen uit het AZC en de Voedselbank.

De Diaconie wil wij die kinderen het gevoel geven dat ze niet worden vergeten, door een rugtas met passende spelletjes en spullen voor hen in te kopen passend bij hun leeftijd. Misschien een keer zwemmen in het nieuwe zwembad, of een andere actie.

100 tasjes
We denken 100 tasjes te vullen en vragen u daaraan mee te helpen door geld te geven, zodat ze allemaal eenzelfde tasje met inhoud krijgen, waarbij we wel rekening houden met het verschil tussen jongens en meisjes.

Praise United Katwijk

Praise United is een feestelijk projectkoor rondom eenheid, inspiratie, gospelmuziek en ontmoeting.

Onder professionele leiding van gospelzanger/speaker Martin Brand en pianist Henk Doest wordt in 4 avonden toegewerkt naar een groot praiseconcert tot eer van God.

Wanneer en waar
Maandag 20 en 27 mei, 3 en 7 juni wordt er gerepeteerd in de Haven, Groen van Prinstererweg 1 in Katwijk. Het concert vindt plaats op zaterdag 22 juni in Tripodia te Katwijk.

Informatie
Iedereen kan meedoen, met of zonder zangervaring. Meer info en opgave: www.at-tickets.nl.

God verstaan: leven in Gods nabijheid

Een leven dat verlangt naar een omgang met God vraagt dat we soms pas op de plaats maken, even stil staan en in stilte ervaren. Welke moeite neem jij om de omgang met God te verdiepen? En hoe onderscheid jij de gedachtes, gevoelens en emoties die daarbij beleefd worden. Tijdens de verdiepingsconferentie zullen op zoek gaan hoe we Gods betrokkenheid op ons leven meer kunnen begrijpen en hoe we deze kunnen verdiepen. Ds. R.W. de Koeijer zal tijdens zijn lezing ons hierin verder op weg helpen.

In het middaggedeelte diepen we dit thema verder met elkaar uit in aansprekende workshops. Er is keuze uit de volgende 4 workshops: Blijf in Mij – Bijbelstudie Johannes 15, Wandelen met God – een stiltewandeling, Geestelijke strijd, Woorden van God – creatieve workshop. Medewerking wordt verleend door o.a. Ds. R.W. de Koeijer, Sjors van der Kraan, Arida Nederveen, Ds. G.M. van Meijeren en Lennard van Prooijen (muziek).

De Verdiepingsconferentie staat voor aansprekende lezingen, workshops en gelegenheid om in contact te komen met medechristenen tussen de 20-40 jaar.

Datum: 14 september 2019
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: Hoeve de Beek, Brinkkanterweg 23, 3931 PJ Woudenberg

Dit jaar bieden wij bij aanmelding korting! Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website: www.verdiepingsconferentie.nl of op facebook: www.facebook.com/Verdiepingsconferentie.

Zomermarkt 2019

Voor het derde jaar op rij wordt namens de kerk een zomermarkt georganiseerd. Ook dit jaar staat hij weer op de planning, zet u hem gelijk in uw agenda? Dit jaar is de zomermarkt op zaterdag 25 mei van 9.00 tot 14.00 uur.

Opbrengsten voor Stichting Labourward
De opbrengsten van de zomermarkt gaan dit jaar naar Stichting Labourward. Deze stichting heeft het doel om de zorg rondom zwangerschap en de bevallingen het Central Hospital in Tamale en het Yendi Hospital in Yendi (Noord Ghana) te ondersteunen, verbeteren en veiliger te maken. Rosita Varkevisser heeft in de vorige editie van Licht een verslag gedaan van haar belevenissen in Ghana. Indien u meer wilt lezen over de stichting kunt ook kijken op www.stichtinglabourward.nl.

Kinderen van harte welkom
Als het doel in het teken van kinderen staat, kunnen wij niet achterblijven. Dit jaar hebben we er dus voor gekozen om de Zomermarkt te organiseren op het schoolplein van de Wilhelminaschool. Dit is voor kinderen een veilige omgeving omdat het hele terrein slechts door 1 hek te bereiken is. Ze kunnen dus heerlijk spelen. Dit jaar wordt er zelfs een speciaal kinderplein ingericht met diverse spellen. Ze zijn dus van harte welkom.

Voor iedereen iets te doen
Naast de kramen die er ieder jaar zijn zoals ’t Baken uit Katwijk, een hamburgerkraam en een grote bloemen- en plantenverkoop staat de zomermarkt dit jaar ook in het teken van kinderen. We willen graag kramen waar we tweedehands kinderboeken, -kleding en -speelgoed aan kunnen bieden. Hiervoor zijn uw donaties erg belangrijk. U kunt in dit bericht op de website lezen wanneer en waar u dit kunt doneren om uw spullen een tweede kans te geven.

Fruit en hamburgers
Naast de kramen met diverse artikelen hebben we ook een kraam met fruit en hamburgers en een koffiehoek met heerlijke boterkoek en cake. Voor de inwendige mens wordt dus zeker gezorgd. Het enveloppenspel kan ook zeker niet ontbreken. Voor een kleine bijdrage mag u een envelop trekken en wellicht heeft u het geluk dat u ook (direct!) een prijs mee naar huis mag nemen.

Zien we u ook?
Zaterdag 25 mei
9.00 – 14.00 uur
Schoolplein Wilhelminaschool

Jaarrekening 2018

Op 30 april 2019 heeft het College van Kerkrentmeesters de Jaarrekening 2018 van de Protestantse Gemeente van Rijnsburg goedgekeurd. De Jaarrekening sluit met een positief saldo van € 32.937.

Een samenvatting van de cijfers vindt u hieronder. De volledige jaarstukken liggen tot en met 15 mei 2019 ter inzage in het Kerkelijk Bureau, Smidstraat 16A. Voor vragen kunt u een mail sturen naar kb@pknrijnsburg.nl.

Tot uiterlijk 15 mei 2019 kunt u eventuele reacties sturen aan de scriba van de kerkenraad, dhr. Bram Breebaart, p/a Smidstraat 16A, 2231 EM Rijnsburg of via de mail: scriba@pknrijnsburg.nl.

Uw reactie zal meegenomen worden bij de behandeling en vaststelling van de jaarrekening tijdens de gemeenteavond resp. vergadering van de kerkenraad op 22 mei 2019

De ANBI publicatie van onze gemeente vindt u hier.

Gezocht: nieuwe leden taakgroep Vorming & Toerusting

De taakgroep V&T houdt zich bezig met het reilen en zeilen van diverse commissies en werkgroepen waaronder de huiscatechese, toerusting van ambtsdragers, gemeentegroeigroepen, alphacursussen, (pre)marriage course en geloofsopvoeding. Als taakgroep zijn we de schakel tussen deze geledingen en de Kleine Kerkenraad. Ook voeren we kleine projecten uit. Bijvoorbeeld het 50 dagen project (tussen Pasen en Pinksteren), maar ook het (beter) verbinden van activiteiten, waardoor geloofsgroei langs groeipaden en leerlijnen mogelijk wordt. Vind je het leuk om met dergelijke activiteiten bezig te zijn? Wij zijn op zoek naar leden die onze taakgroep komen versterken. Wil je reageren en/of meer informatie, neem dan contact op met Gerjanne Vianen, gjvianen@planet.nl of ds. Pieter van der Ende, ds.vanderende@pknrijnsburg.nl. Wij zien naar je uit!