Groentje: eet minder vlees

De zomertijd is (hopelijk) een tijd van buiten leven, gezellig met elkaar, eten, barbecueën. Over dat laatste gesproken: vaak wordt daarbij veel vlees gegeten en ook blijft er nogal eens wat over/wordt er weggegooid.

Met wat minder vlees, wat gegrilde groenten, eventueel vleesvervangers van de slager (écht lekkere vega worst van Bekooij geproefd!), is het net zo gezellig, net zo lekker en zeker zo gezond! Laat de aarde niet (te veel) lijden onder onze eetgewoontes.

Openluchtdienst op 11 augustus

Na de Rijnsburgse feestweek wordt er ook dit jaar weer een openluchtdienst gehouden. Pastor Miep van der Woude zal de liturgie en de verkondiging verzorgen over het thema “Laat je omscholen”.

De speciaal voor deze dienst samengestelde band onder leiding van Erik de Mooij zal de dienst muzikaal begeleiden.

Nieuwsgierig geworden?
Kom dan op zondag 11 augustus naar het Burgemeester Koomansplein om op een unieke manier Gods boodschap te horen en Hem te eren. De dienst begint om 19.00 uur, maar ruim voor die tijd beginnen we al met zingen. Je bent meer dan welkom!

Startweek – Volleybaltoernooi – Save the date!

Alvast een eerste bericht van de startweekcommissie. De startweek begint op de avond van 7 september, met een Pubquiz in de Voorhof. Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten waar jullie nog meer over zullen horen, en de startweek eindigt op zaterdagavond 14 september met een spetterend gemeentebreed volleybaltoernooi in sporthal De Middelmors.

Heb je al eens een dominee of ouderling het veld uit willen slaan? Dan is dit je kans om het te proberen! 🙂 Bij voorkeur geef je je op als team, maar het kan het ook individueel: er zijn altijd wel teams die nog een speler (m/v) kunnen gebruiken. Het volleybaltoernooi is voor alle leeftijden, mits je de bal over het net kan krijgen :-).

Jeugdproject
Kosten zijn 5 euro per persoon, maar daar krijg je ook een hapje en een drankje voor én de helft van het bedrag gaat naar het nieuwe project van de taakgroep jeugd (daarover komt nog informatie). Reserveer alvast deze zaterdagavond in je agenda, mobiliseer je vrienden en familie en gemeenteleden en gebruik de zomer om goed te trainen! Aanmelden kan via het emailadres: startweek@pknrijnsburg.nl. Daar kun je ook al je vragen stellen. Tot dan!

Bijbelstudiereis 2019

Op 27 juli vertrekken we met een grote groep jongeren naar het Franse idyllische plaatsje Morillon in de Alpen. Hier gaan we twee weken genieten van de omgeving en van alle activiteiten. We gaan onder andere met de hele groep twee prachtige bergtochten wandelen en zullen zelfs overnachten in een echte berghut.

Verder is er een breed aanbod in de keuzeprogramma’s. Naast alle activiteiten gaan we met elkaar op zoek naar een ontmoeting met de God van hemel en aarde. Het thema is Windkracht 54, waar we in 9 Bijbelstudies nadenken over de Heilige Geest en Zijn werk. Deze studies worden gegeven door Gerben Bremmer. Tijdens de studies ontdekken we dat je zonder de Heilige Geest als een wees zal zijn. Door de Heilige Geest weten we dat we kinderen van de levende God zijn, die ons troost en gidst. Hiernaast zal je nog meer ontdekken waarom het werk van de Heilige Geest belangrijk is voor ons leven en daardoor voor ieders leven.

Meer informatie
Naast het volgen van de studies zullen we veel zingen, bidden, actief bezig zijn en op creatieve manieren aan de slag gaan met ons geloof. De reis kost €725,- en alle kosten voor vervoer, overnachtingen en eten zitten daar natuurlijk bij in. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Om je op te geven of voor vragen, bel of app: 06-57739134, mail info@bijbelstudiereis.nl of kijk op facebook.com/HBbijbelstudiereis.

Catechisatie seizoen 2019/2020

Na de zomervakantie start de huiscatechisatie en de jongvolwassengroep (JOVO).

Alle jongeren tot 21 jaar uit onze gemeente hebben een uitnodiging gekregen.

Inschrijven
Je kunt je nu hier al online opgeven vóór de schoolvakantie met de vermelding welke dagen je echt niet kunt. De dagen worden later ingevuld.

Dringende oproep
Om alle groepen draaiende te kunnen houden, zijn wij dringend op zoek naar mensen die een avond catechisatie willen geven aan onze jongeren. Wil jij eens overwegen of dit niet iets voor jou is? Voor informatie of opgeven kunt u mailen naar: marijkevanderplas@live.nl of martinevdelft@hotmail.com.

Recordopbrengst FietsSponsorTocht Hands & Feet

20 fietsers, onder wie diverse gemeenteleden, stapten zaterdag 6 juli op de fiets om een prachtige route van 120 km te fietsen door het Zuid-Hollandse en Utrechtse land. Doel was dit jaar om geld op te halen voor mobiele bibliotheken voor kinderen in Oeganda. Dank aan alle fietsers en sponsors!

Check het hele verslag en foto’s op: https://www.handsnfeet.nl/2019/07/08/recordopbrengst-voor-fietssponsortocht-2019/.

Zondagsschool 14 juli: Kinderdienst

Wil jij ook Jezus volgen? Kom dan naar de kinderdienst van de zondagsschool op zondag 14 juli in de Voorhof Rijnsburg.

Samen met dominee Haasnoot zullen wij nadenken over dit thema. In deze dienst nemen we ook afscheid van de kinderen van groep 8. Iedereen is van harte welkom en vooral alle kinderen! Muzikale medewerking wordt verleend door Romans 12kids.